۱۱/ فروردين /۱۴۰۴
16:02 21 / 11 /1403

کاهش گاز‌های گلخانه‌ای با برگ مصنوعی جدید 

کاهش گاز‌های گلخانه‌ای با برگ مصنوعی جدید 
پژوهشگران نوعی برگ مصنوعی را ساخته‌اند که از نور خورشید برای تبدیل دی اکسید کربن به هیدروکربن‌های ارزشمند استفاده می‌کند و وابستگی به سوخت‌های فسیلی را کاهش می‌دهد. 

به گزارش خبرگزاری آنا، دانشمندان موفق به ساخت برگ مصنوعی جدیدی شدند که با استفاده از نور خورشید می‌تواند دی‌اکسید کربن را به سوخت و مواد شیمیایی با ارزش تبدیل کند. این دستاورد امکان تولید پایدار انرژی و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را فراهم می‌سازد و گامی مهم در جهت توسعه منابع انرژی پاک و حفاظت از محیط زیست محسوب می‌شود.

در این پروژه محققان دانشگاه کمبریج و برکلی با الهام از فرایند فتوسنتز، یک برگ مصنوعی ساختند که با ترکیب یک سلول خورشیدی پروسکایتی و کاتالیزور نانوالیاف مسی، دی‌اکسید کربن را به هیدروکربن‌های ارزشمندی مانند اتان و اتیلن تبدیل می‌کند. این فرآیند با استفاده از الکترود‌های نانوسیم سیلیکونی برای اکسیداسیون گلیسرول به جای آب، کارایی را به طور چشمگیری افزایش داده و امکان تولید مواد شیمیایی با ارزش افزوده مانند گلیسرات، لاکتات و فرمات را نیز فراهم می‌کند که می‌تواند جایگزینی پایدار برای تولید سوخت و مواد شیمیایی از منابع فسیلی باشد.

این مطالعه بر اساس پژوهش‌های قبلی این تیم بر روی برگ‌های مصنوعی ساخته شده است. ویرجیل آندری (Virgil Andrei) از دپارتمان شیمی کمبریج و نویسنده اصلی این پژوهش می‌گوید: «ما می‌خواستیم در تلاش‌هایمان حتی پا را فراتر از مسئله کاهش دی اکسید کربن بگذاریم و هیدروکربن‌های پیچیده‌تر بسازیم، اما این کار نیاز به انرژی بیشتری دارد.»

گوشتیران
قالیشویی ادیب

محققان خوشبین هستند که با بهبود طراحی‌ها بتوانند راندمان را افزایش دهند. این تیم در نظر دارد پلتفرم خود را برای واکنش‌های آلی پیچیده‌تر نیز به کار گیرد و در‌ها را برای نوآوری در تولید شیمیایی پایدار باز کند.

این مطالعه بر اساس پژوهش‌های پیشین بر روی برگ‌های مصنوعی انجام شده که در آن از فتوسنتز (فرآیندی که توسط آن گیاهان نور خورشید را به غذا تبدیل می‌کنند) الهام گرفته شده است. برگ‌های مصنوعی که قابلیت فتوسنتز را دارند، به عنوان یک نوآوری جالب در علم و فناوری شناخته می‌شوند. این نوع برگ‌ها با استفاده از مواد خاص و فناوری‌های پیشرفته طراحی شده‌اند تا فرآیند فتوسنتز را شبیه‌سازی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر